In mijn laatste blog "Wat blijft er dan nog over?" schreef ik over het proces waar ik al maandenlang in zat. Een proces waarin alles leek te worden weggestript wat niet langer dienend was. Een intens en kwetsbaar proces, waarin het Ego zich steeds meer verloren voelde en achter bleef met de vraag "Wat blijft er dan nog over?".

Het antwoord op die vraag bleek ik al eerder ontvangen te hebben tijdens een diepe meditatie. Tijdens die meditatie doemde uit het niets de zin op:

"Je hoeft niet langer meer iemand te zijn" 

Dit is wat ik over deze zin schreef in mijn laatste blog:

"De zin raakt me diep. Ik voel een enorme stilte in mezelf en in alles om mij heen. Niet langer meer iemand zijn. Het voelt onwerkelijk en kraakhelder tegelijkertijd. Ik voel me bevrijd. Als al het andere wegvalt, hoef je niet langer meer iemand te zijn. Wat blijft er dan over? Dat waar geen woorden voor zijn. Dat wat we alleen kunnen ervaren. Alleen kunnen ZIJN."

Ik ben ontzettend dankbaar dat deze zin bij mij gekomen is. Het voelt als een cadeau dat ik iedere dag een beetje verder mag uitpakken. Een zin waar ik steeds dieper in mag zakken. Van waaruit de essentie steeds meer komt boven drijven. Van waaruit nieuwe richting gegeven wordt. 

Het Ego maakte zich wel even zorgen, want als je niet langer meer iemand hoeft te zijn, wat ga je dan doen? Inmiddels begint mijn Ego steeds beter te begrijpen dat het dan niet langer over mij gaat en dat het mag gaan over het dienen van het Licht, de Liefde, het Ene, God of hoe je dat ook wil uitdrukken voor jezelf. 

Dienen dus, maar "hoe dan?", wil mijn Ego weten. Door het Licht te zijn én te leven. Door mezelf en anderen uit te nodigen de verbinding met het Licht steeds verder te versterken en te verdiepen. Door mezelf en anderen uit te nodigen dit Licht niet alleen voor onszelf te houden, maar het juist helemaal te leven en te delen met alles en iedereen om ons heen.

Daarvoor mag ik mensen helpen (en mezelf ook) bij het sneller leren schakelen tussen de wereld van het Licht en de wereld van het Ego. De wereld van het Ego verdwijnt niet zomaar en dat hoeft ook helemaal niet. Ik schrijf het Ego sinds kort daarom ook met een hoofdletter. Het is integraal onderdeel van onze ervaring hier op aarde. Door met elkaar steeds beter zicht te krijgen op wat er gebeurt in ons Ego, kunnen we op het moment dat we weer in die wereld verzeild raken het sneller herkennen en er sneller weer uit schakelen. 

Ook mag ik mensen helpen om het leven van het Licht te concretiseren. Concretiseren wat dat dan is en hoe je dat in de dagelijkse praktijk van een liefdesrelatie, een gezin, een familie, werk of welke context dan ook vorm geeft. Mijn Ego en ik hebben er zin in 😉

Na een half jaar van alleen één op één werk doe ik dat ook heel graag weer samen met een prachtige groep deelnemers. Om te beginnen tijdens de Be the Light sessies in Drempt. Eendaagse sessies waar we onze verbinding met het Licht versterken, ons Ego beter leren doorzien en samen exploreren hoe we het Licht kunnen zijn én leven in de dagelijkse praktijk.

Kom je ook? 

Als je nieuwsgierig bent, klik dan hier voor meer informatie.

Over Marcel

Het exploreren van het pad van innerlijke vrijheid is wat Marcel sinds lange tijd intrigeert. Hoe helen we onze pijnen, angsten en onzekerheden zodanig dat we er echt vrij in kunnen zijn en hoe maken we verbinding met ons diepste Zijn? Hij leeft de weg van de liefde en toont die weg ook aan anderen. Hij onthult de wijsheid van het Hart en vindt daarin de richting om zijn pad van innerlijke vrijheid te vervolgen. Hij helpt ook anderen die wijsheid te ontdekken, zodat ook zij innerlijk vrij kunnen zijn.